U bent nu hier:  home > Gerard Annink - over mij

Gerard Annink - over mij

Enige jaren geleden kwam ik via mijn zoon (toen 6 jaar), die niet lekker in zijn vel zat, bij een therapeute terecht die de methode TotaalBalans toepast. Op het moment dat ik haar praktijk binnenstapte wist ik één ding: dit wil ik ook! Mijn zoon had veel baat bij de behandeling.

Korte tijd later startte ik zelf met de opleiding tot TotaalBalans therapeut. Deze opleiding heb ik in juni 2008 afgerond. Ik vind het prachtig om mensen op een natuurlijke wijze te ondersteunen naar meer balans!

--

Jurist op pad natuurgeneeskundige

BORNE - Van gortdroge kraakheldere wetteksten naar de mysteries van het menselijk lichaam. Het overkomt Gerard Annink uit Borne. De jurist heeft een praktijk voor kinesiologie aan huis. Er liggen twee belangrijke gebeurtenissen ten grondslag aan de 'ommekeer'. "Vier jaar geleden lag mijn vader op de intensive care. Hij was onrustig. Ik wilde hem helpen en legde mijn hand op hem. Prompt werd zijn hartslag rustiger en ontspande zijn lichaam. De tweede keer was het moment waarop ik met mijn zoontje van zes jaar bij Hermie Heuver terecht kwam, een therapeute die werkt volgens de methode van Totaal Balans. Hij zat niet lekker in zijn vel. Na haar behandeling wel. Het gekke is dat ik bij het binnenstappen van haar praktijk direct iets had van, dat wil ik ook doen..." De 'handoplegging' bij zijn vader was het sein om een cursus Reiki te gaan doen.

Na het bezoek aan Heuver begon de 44-jarige ambtenaar bij de gemeente Twenterand aan een driejarige studie kinesiologie.
"Ik vind me zelf een nuchter mens en geen zweverig type. Tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat er meer is dan we met onze ogen kunnen zien. Jammer dat veel reguliere artsen de alternatieve geneeskunde afdoen als kwakzalverij.

Natuurgeneeskunde is juist traditioneler dan de chemische geneeskunde." Annink zoekt de onbalans in het lichaam op. Vervolgens wordt met een spiertest naar natuurlijke herstelmiddelen gezocht. Waar de een baat heeft bij homeopatische middelen, moet een ander het hebben van stenen, kruiden, symbolen, vitaminen, bloesemremedies of mineralen.

Meer informatie: http://www.detaalvanhetlichaam.nl

Geplaatst: 11-3-2009, TC Tubantia

Jurist op pad natuurgeneeskundige